De mission impossible die possible werd: Hoe wij de redesign van een data acquisitiesysteem realiseerden.

Zoals je misschien al weet, zijn wij onder meer gespecialiseerd in het ontwerp (design) en het herontwerp (redesign) van PCB-opstellingen en houden wij hier wel van wat uitdaging.

Daarom wil ik je graag vertellen over een door ons ontworpen en uitgevoerde redesign van een data-acquisitiesysteem.

Een bedrijf uit de nucleaire sector zat met de handen in het haar.  Ze beschikten over een signaalverwerkingseenheid als interconnectie voor de data-acquisitieopstelling.  Jaren geleden maakte de klant zelf dit proof of concept.  Stap voor stap werd dit systeem opgebouwd en uitgebreid, maar door deze modulaire opbouw en -uitbreiding ontstond een inefficiënt, moeilijk te reproduceren concept.

Het bestaande systeem redesignen was niet zozeer het issue.  Maar we dienden uiteraard met wat zaken rekening te houden.

  • De acquisitiekaart was aan een grondige update toe.  De kaart in deze opstelling is intussen niet meer verkrijgbaar en kan niet meer worden gebruikt in een hedendaagse PC
  • Een wirwar aan bekabeling en meerdere PCB’s maken de opstelling log en complex
  • De klant verkoos om de reeds gebruikte circuits zoveel mogelijk te hergebruiken
  • Alles diende verwerkt te worden tot slechts 1 PCB voor de signaalverwerking en 1 PCB voor het universeel inzetbare voedingsgedeelte
  • Het geheel diende achteraf makkelijk in een 19” rack te worden ingebouwd

De klant had een duidelijk beeld over de functionaliteiten van de nieuwe opstelling maar de weg ernaartoe was niet helemaal helder.  Daarom gingen we samen rond de tafel zitten om het ganse proces uit te tekenen.

Na wat research en testing bouwden we een eerste prototype met het oogmerk op efficiëntie, makkelijke reproductie en meer uitbreidingsmogelijkheden.  Als klap op de vuurpijl konden we ook nog betere signaal/ruisprestaties bieden!  Dit extraatje konden we verwachten omwille van de geïntegreerde opbouw van het gehele circuit en de meest efficiënte plaatsing van de componenten. Voor de indicatoren is er gebruik gemaakt van LED lichttubes om de bekabeling verder te beperken.

Deze testopstelling werd enthousiast onthaald en goedgekeurd door de klant.  De reproductie van nog 5 toestellen kreeg groen licht!

Met trots kan ik vertellen dat we erin geslaagd zijn om de redesign geheel volgens de voorwaarden van de klant te realiseren!

Ondanks dat ik er een punt van maak om de afgewerkte producten gratis te leveren bij klanten die niet al te ver weg gevestigd zijn, wilde deze enthousiaste klant zijn bestelling graag zelf komen afhalen.  Hij was namelijk erg benieuwd naar onze werking.

De koffie stond klaar bij aankomst en er werd een rondleiding gegeven met een woordje uitleg bij ons machinepark.  De klant kon onder meer onze pick & place machines aan het werk zien.

De dag nadien kreeg ik van de klant een mailtje:

“Het bezoek was heel leerrijk en ik wil bij deze Rudy bedanken voor de warme ontvangst en goede uitleg.  Zoals aan Rudy gemeld ontbrak er nog iets belangrijks aan de behuizing … een ECS sticker.  Als je mij in de toekomst een zes-tal stickers kan bezorgen dan wil ik deze met alle plezier op de behuizing kleven.”

Een compliment om ter harte te nemen natuurlijk.  En die stickers: die zijn in productie!

Ik ben alweer een gelukkige vrouw en mega trots op mijn team.

Wil je ook ontdekken hoe we jou kunnen helpen bij ontwerpen en/of redesigns, neem dan zeker contact met me op.  Wij denken graag met je mee!

Katrin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *