Ik stel mezelf graag even voor

In mijn eerste blog wil ik graag iets persoonlijk met jullie delen. Kwestie van een beetje kennis te maken 😊
De stap naar het ondernemerschap en meer bepaald de stap naar de elektronica was voor mij verre van evident. Met -figuurlijk weliswaar- knikkende knieën zei ik in november 2017 mijn veilige uitvalsbasis bij de overheid vaarwel en stortte ik me in dit avontuur.
Een firma overnemen die reeds van in 1984 bestaat: ik moet je niet uitleggen dat dit geen sinecure is.
Op z’n zachtst gezegd belandde ik “nogal ver buiten mijn comfortzone”. Mijn toenmalige echtgenoot had wel technische expertise maar ik zou de dagelijkse leiding op mij nemen. Ik moest mezelf daarom een nieuwe jobinhoud aanleren en me inwerken in een branche die mij absoluut onbekend was. Ik moest skills onder de knie krijgen die me deden huiveren: Sales, marketing, netwerken… Allen klonken deze als kleine monstertjes, als onoverwinnelijke obstakels.
Op technisch gebied had ik -en heb ik nog steeds- een zeer sterk team achter mij. Door hen dragen we meer dan 30 jaar expertise mee naar de technische ontwikkelingen van morgen.
In de voorbije 3 jaar heb ik een hobbelig parcours doorlopen. Die comfortzone: in vele situaties is ze nog ver te zoeken. MAAR: ze is wel groter geworden en ze groeit nog steeds!
Bijna 3 jaar later schrijf ik mijn eerste blog. En het meest gekke komt nu: ik ga nu zeggen dat ik ben beginnen houden van die monstertjes die ik eerder opsomde 😀.
Ik herinner me nog m’n eerste bezoek aan een netwerkevenement en m’n eerste presentatie. Indien er een drankje bestond dat mij onzichtbaar kon maken, zou ik het gedronken hebben. Indien ik op die momenten de moed en het lef had gehad om hard weg te rennen, was dat zeker gebeurd. Echter: die dag had ik het lef om niet weg te lopen, om er te staan en te blijven staan, weliswaar niet blakend van zelfvertrouwen. Maar ik stond er, en dat was het moment om door te gaan.
Elke dag een beetje sterker, elke dag een beetje beter, elke dag een beetje meer ik.
In mijn volgende schrijfsels neem ik je dan ook graag mee in onze technische wereld, die ik gaandeweg ben leren kennen en beminnen en die voor mij nog elke dag een beetje groter wordt.

Benieuwd naar wat ik je volgende maand te vertellen heb?

Warme groet, Katrin

2 Replies to “Ik stel mezelf graag even voor”

 1. Je bent een prachtvrouw met een hart van goud.
  Eerlijk, oprecht en grappig. Dit trek je door als persoon en in jouw ondernemzrschap.

  Beantwoorden

  1. preboinvest 27 juli 2020 at 10:06

   Bedankt voor deze mooie woorden, Karina! We doen dan ook ons best om het elke dag nog beter en met nog meer passie te doen!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *