Herstellingen van PCB’s en sturingen

Wat doe je als één van je meest cruciale machines in je machinepark in panne valt?

Je techniekers zijn op de baan.

Je hebt niet de kennis, kunde of materialen om dit probleem op te lossen.

Bovendien kost het inactief zijn van de machine handenvol geld.

De fabrikant van de machine laat weten dat de betreffende PCB of sturing niet meer wordt geproduceerd of dat de nieuwprijs ervan de helft van de kostprijs van een nieuwe machine bedraagt.

Wat nu?

In dat geval bekijken wij graag met u het defecte stuk en gaan wij op zoek naar de oorzaak.

Indien u in het bezit bent van het schematisch ontwerp van de PCB of sturing, kunnen wij doorgaans eenvoudig de storing opzoeken en verhelpen.

Wanneer we niet over deze informatie beschikken, doen we beroep op onze kennis en expertise én op de goesting om uit te zoeken waar het probleem zit.

Wat vindt u van de wegwerpcultuur?

Wij herstellen uw sturing of PCB indien mogelijk. Zo verlagen we uw kostprijs en denken we aan het milieu.

Maar al te vaak worden nieuwe, dure producten of machines aangekocht wanneer de vorige defect blijken te zijn. Nochtans kunnen in veel gevallen efficiënte herstellingen worden uitgevoerd waardoor uw toestel of machine weer optimaal functioneert!

U bent (groot-)handel in elektronische toestellen of machines?

U kunt natuurlijk uw defecte toestellen naar de schroothoop verwijzen…

Echter kunt u in de meeste gevallen uw klanten blij maken met een herstelde en dus goedkopere PCB. Uw klant is gedepanneerd en bovendien gaat een herstelde PCB weer een hele poos mee. De defecte en/of slijtagegevoelige onderdelen worden vervangen waardoor het toestel opnieuw optimaal functioneert.

Voor regelmatige herstellingen ontwerpen wij testopstellingen of testtools zoals we dat doen voor nieuwe projecten. Ook bij herstellingen is het van belang dat de werking getest wordt. Wij willen de zekerheid dat elke herstelde PCB of sturing optimaal werkend onze werkruimte verlaat.